Menu Zoeken

Broodfonds: een goed alternatief voor de dure AOV

Op 4 april tijdens Shoot Amsterdam gaf Liesbeth Groenendijk een presentatie over het Broodfonds. Het Broodfonds is een soort alternatief voor de dure Arbeidsongeschiktheidsverzekering, maar dan voor en door ondernemers. DuPho wil inventariseren hoeveel leden zich willen aansluiten bij een broodfonds.

Een korte uitleg en daaronder hoe wij het als DuPho voor ons zien:

Collectief en betaalbaar
Een inkomen uit schenking

Word je als ondernemer ziek, dan heb je tijdelijk geen inkomen. Je wilt dit risico graag goed afdekken. Hoe doe je dat? Dat kan samen met andere ondernemers. In een broodfonds ondersteun je elkaar op vrijwillige en gelijkwaardige basis.

Duidelijk afspreken
Transparant voor iedereen

Een broodfonds richt je op met 20 tot 50 andere ondernemers. Zelfstandigen met of zonder personeel, die minimaal 750 euro uit hun bedrijf halen. Mensen die je goed kent en vertrouwd. De voorwaarden zijn, voor iedereen in je broodfonds, gelijk. Overzichtelijk en eerlijk.

Je zet eerst samen de afspraken op papier. Daarna kies je de schenking die bij jou past. Je spaart elke maand 33 tot 100 euro op je eigen broodfondsrekening. Dat geld blijft van jou. Wordt iemand in je broodfonds ziek, dan krijgt zij of hij kleine nettoschenkingen van alle anderen. Een tijdelijk inkomen om van te leven, voor maximaal twee jaar.

De eigen kracht van ondernemers

Ieder broodfonds is zelfstanding. Het principe werkt volgens het Nederlands schenkrecht. Steeds meer mensen kiezen voor deze nieuwe arbeidsongeschiktheidsvoorziening. Zij willen vertrouwen in elkaar, zonder anonimiteit, zonder kleine lettertjes.

Dit laatste is precies waar DuPho voor staat: Met elkaar en eerlijk!

Om dit niet helemaal in je eentje op te zetten en te organiseren gaat DuPho en het Broodfonds jullie helpen. Eerst moeten wij inventariseren hoeveel leden interesse hebben in het Broodfonds.

Dus, heb je interesse laat het ons weten!
Stuur een a-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees alles op www.broodfonds.nl