Menu Zoeken

Dianne Bouman en David Lai winnaars Bruidsfoto & Film Award 2017.

Maandagavond 22 mei zijn de Bruidsfoto & Film Awards 2017 uitgereikt tijdens een feestelijk event in het historische Muntgebouw in Utrecht.

Bruidsfotografen en -filmmakers uit heel Nederland en België ontvingen een felbegeerde award of een eervolle vermelding in één van de negen categorieën. Dianne Bouman van ByDianne Fotografie uit Zaltbommel is uit bijna 2.000 inzendingen bekroond tot de overall foto winnaar 2017. Haar foto van een geëmotioneerde bruid tijdens de kerkelijke inzegening kreeg de meeste publieksstemmen. David Lai van Lai Visuals uit Houten won de Award voor beste bruidsfilm met een reportage waarin Rotterdam het filmdecor vormt.

 


Emotie spat van het beeld

"Bij de winnaars dit jaar valt één ding duidelijk op: geëmotioneerde en blije, lachende bruiloftsgasten spelen een belangrijke rol en vooral de dieperliggende emotie raakt de kijker", aldus Susan Lippe-Bernard, internationaal hoofdredacteur van Bruid & Bruidegom Magazine en tevens voorzitter van de vakjury. “Ook voor de categorie Film geldt dat aandacht voor details op de huwelijksdag, mooie muziek en een mooi decor ervoor zorgen dat de kijker vanaf de eerste seconde in het persoonlijke verhaal van het koppel wordt gezogen. Net als bij de foto’s levert ook deze categorie een sterke ontroering op bij de kijker.“

Alle winnaars

De Bruidsfoto & Film Award heeft als doel de nieuwste bruidsfoto- en filmtrends te laten zien en bruidsparen kennis te laten maken met professionele bruidsfotografen en -filmmakers. Voor het complete overzicht van alle winnaars en eervolle vermeldingen, kijk op www.bffa.nl.