Menu Zoeken

Een uniek onderzoek naar ondernemen in de culturele en creatieve sector. Doe je mee?

DuPho ondersteunt het onderzoek van de Tilburg University die bezig zijn met een onderzoek onder ondernemers, zelfstandigen en anderen in de culturele en creatieve sector. De universiteit onderzoekt hoe diverse aspecten zoals creativiteit, samenwerking, strategie en resultaten samenhangen. Deze aspecten willen ze volgen over de loop van meerdere jaren.

Op dit moment hebben meer dan 3250 personen de enquête ingevuld.

Een beter inzicht in creativiteit, ondernemerschap en samenwerking in de culturele en creatieve sector is belangrijk voor de wetenschap, de overheid en voor de deelnemers in deze sector. Daarom zouden we u, als deelnemer in de culturele en creatieve sector, willen vragen om een bijdrage te leveren aan dit onderzoek door een online vragenlijst in te vullen. Dit kost ongeveer 15 tot 20 minuten, hoewel sommigen dit in aanzienlijk minder tijd hebben kunnen doen. De vragenlijst is geschikt voor iedereen die een leidinggevende of beslissende rol heeft binnen zijn of haar eigen activiteiten of organisatie in de culturele en creatieve sector.

Voor alle deelnemers een persoonlijk rapport

De uitkomsten van dit onderzoek kunnen iedereen helpen die op enige manier betrokken is bij de culturele en creatieve sector.
Wij kunnen op basis van dit onderzoek bijvoorbeeld inzichten geven over de sector en kengetallen bekend maken waar in de toekomst beter beleid door kan worden gevormd.
Daarnaast ontvangt je een persoonlijk rapport van Tilburg University, waarin je resultaten worden vergeleken met de resultaten van anderen in hetzelfde gebied van de sector en sector in het algemeen (klik hier voor een voorbeeld).
Wanneer je meerdere jaren meedoet, kunt je je eigen resultaten bovendien ook over de jaren volgen.
Op deze manier kunt je je activiteiten kritisch evalueren.
 

Wanneer je de enquête volledig invult maakt je tevens kans op een Museumkaart voor 2015 of 2016 (we verloten er 50) en kun je kosteloos deelnemen aan een workshop aan Tilburg University naar aanleiding van de onderzoeksresultaten.
 
Volledig vertrouwelijk
Het onderzoek wordt volledig uitgevoerd door Tilburg University en is gefinancierd door onder andere de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

Vanzelfsprekend is de enquête volledig vertrouwelijk, en jouw gegevens worden niet gedeeld met derden. Er zijn bovendien geen commerciële of politieke, maar slechts zuiver wetenschappelijke onderzoeksdoeleinden. We willen je dan ook uitnodigen de vragen zo eerlijk mogelijk te beantwoorden.
 


Tot slot

Wij willen je alvast hartelijk danken voor uw medewerking. Tilburg University verwacht medio juni haar eerste resultaten te presenteren.
Rond die tijd ontvangt je ook het persoonlijke rapport en verdere informatie over de workshop.
Omdat we wat tijd nodig hebben om de resultaten te verwerken en te vergelijken zouden we je willen vragen de enquête zo snel mogelijk in te vullen.
Indien je vragen of suggesties hebt met betrekking tot deze vragenlijst of ons onderzoek, neem dan alstublieft contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bedankt voor je deelname,


Prof. dr. Arjan van den Born, Tilburg University

Prof. dr. Arjen van Witteloostuijn, Tilburg University

Dr. ing. Tim de Leeuw, Tilburg University