Menu Zoeken

Freelancers De Persgroep: meld dwang facturatiesysteem

De Persgroep vraagt in zijn digitale facturatiesysteem aan freelancers een akkoord op zijn Algemene Voorwaarden. Freelancers die niet akkoord willen gaan met de voorwaarden kunnen hun werk niet factureren en krijgen geen opdrachten meer van De Persgroep.

De NVJ en DuPho vinden dit onaanvaardbaar en zullen dit namens de freelancers aan de Persgroep laten weten. 

De NVJ en DuPho adviseren freelancers van De Persgroep die nog uitsluitend kunnen factureren als ze akkoord gaan met de Algemene Voorwaarden van De Persgroep om dit bij de NVJ of DuPho te melden. De NVJ en DuPho vinden deze dwang onbehoorlijk en verzamelen alle bezwaren van freelancers die voor het blok worden gezet. De NVJ en DuPho zullen deze bezwaren en klachten – anoniem – aan De Persgroep overhandigen. Daarnaast zien de NVJ en DuPho zich wel genoodzaakt – ondanks principiële bezwaren - de freelancers te adviseren toch maar akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden, omdat freelancers anders zonder werk komen te zitten.

Met dit initiatief proberen de NVJ en DuPho te voorkomen dat freelancers die protesteren tegen de Algemene Voorwaarden van De Persgroep geen opdrachten meer krijgen. Het bezwaar wordt nu immers bij de NVJ en DuPho bekend gemaakt in plaats van op persoonlijke titel bij De Persgroep. Hiermee hopen de NVJ en DuPho freelancers te beschermen.

Meldingen kunnen worden gestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van ‘De Persgroep facturatiesysteem’.