Menu Zoeken

Interessante NIDF workshops voor DuPho leden

Het NIDF heeft het workshopaanbod vernieuwd.Er zijn nu zes verschillende workshops die allemaal vanaf 13:00 uur in een middag worden gegeven. Meer informatie, aanmelden en betalen via iDeal via de nidfwebwinkel. Voor de leden van DuPho is er 15% korting op de workshops via een code. De code waarmee je in de nidfwebwinkel de korting krijgt wordt via e-mail aan de DuPho leden toegestuurd.

De workshops in het kort:

De workflow in Lightroom CC
Deze middag komt alleen het verwerken van je opnames in Lightroom aan de orde, voor het bewerken en aanpassen van foto's wordt een andere workshop gegeven. De workshop gaat over het importeren van de opnames, het opzetten van je archief, het beheren door informatie toe te voegen, het zoeken naar foto's en gebruiken van slimme verzamelingen en het exporteren, dat is de hele workflow. Nieuwe mogelijkheden om informatie toe te voegen gaan via GPS of de kaartmodule, of via gezichtsherkenning. Ook de koppeling met en de mogelijkheden van Lightroom Mobile worden uitgelegd, daar zitten handige opties bij voor het presenteren van je foto's. Het boek, "Digitale fotografie, van opname tot afdruk" wordt als reader meegegeven.

Het bewerken van foto's
Heel veel is mogelijk, dat is op verschillende manieren een probleem. Je moet die mogelijkheden natuurlijk leren kennen, en ze vervolgens moet je leren ze beheerst te gebruiken om je foto's zo te verbeteren dat duidelijker wordt wat je de kijker eigenlijk wilt laten zien. Aan het eindresultaat zou bij voorkeur niet op moeten vallen dat er aan de opname gesleuteld is. Bij voorkeur worden alleen de gereedschappen van Camera RAW of Lightroom gebruikt, voor enkele complexe aanpassingen komt het werken met 'smart-objects' en aanpassingslagen in Photoshop CC aan de orde.

Color management
Dat is de onderliggende techniek om er voor te zorgen dat je altijd grip hebt op de kleurweergave van je foto's. Van de witbalans en cameraprofiel bij de opname via de instellingen van de software, het maken en gebruiken van een beeldscherm profiel, de keuzes bij het afleveren van foto's tot het gebruik van profielen bij het maken van een afdruk, het komt allemaal aan de orde. De workshop gaat over het praktisch gebruik van colormanagement, de theoretische achtergrond laten we achterwege.

Digitaal zwartwit
Een middag over het bewerken van foto's, maar dan alleen over de zwartwit mogelijkheden. Bij deze workshop wordt het boek over digitale zwartwit fotografie als reader meegegeven. Het werken met de zwartwit-aanpassingen in camera RAW en Lightroom wordt uitgelegd, en de ultieme manier van foto's bewerken met smart-objects en aanpassingslagen en maskers voor de perfect bewerkte foto.

Reproduceren van dia's en negatieven
Het reproduceren van dia's en negatieven als de snelste manier om analoog materiaal te digitaliseren. Een camera op een reproductiestatief, een macro-objectief een houder voor de originelen en een lichtbron, op die manier kunnen honderden negatieven of dia's per dag worden gereproduceerd. Omkeren naar positief kan in Lightroom, Camera RAW of Photoshop. In een middag leggen we uit hoe het werkt en hoe je eventueel zelf zo'n opstelling kan bouwen. Die opstelling is ook te huur.

Workshops op maat / verzoek
Als je zelf weet wat je uitgelegd wilt krijgen of wat de problemen zijn die je tegenkomt, kan daar een workshop op maat voor gemaakt worden, op een eigen lokatie, of in Haarlem. Hoe meer deelnemers je weet te vinden hoe voordeliger het per deelnemer wordt om mee te doen.

Algemene informatie over het NIDF en digitale fotografie