Menu Zoeken

Lauwersmeer wandeling

Het was een zonovergoten dag afgelopen zaterdag 23 september! Verzameld op het terras van museumboerderij op landgoed Verhildersum ontstond meteen een opstootje. Harry Cock in hevige discussie met vrijwilligers van het museum, die vonden dat we moesten betalen. Harry won. En wij hebben het goed gemaakt door koffie en gebak te bestellen.

Mooie tentoonstelling van Harry, midden tussen ouwe koeienstallen, een opgezet paard, een hooiwagen en filmpjes over het boerderijleven van weleer.

We kamen te laat aan bij de strenge boswachtster, wier hele programma daardoor ontregeld was. Ik probeerde nog uit te leggen dat je met fotografen een strak programma wel kan vergeten, maar dat hielp niet.

Desalniettemin werd het een prachtige wandeling over de voormalige zeebodem met onderweg de parnasiabloem, een ananasgal, een dode spitsmuis, opvliegende snippen en een verhaal over het ontstaan van het Lauwersmeer.

Vervolgens met gierende banden naar het knusse restaurant de Gouden Karper in Winsum, één van ons heeft dat tempo niet bij kunnen houden en is verdwaald. Na een uur kwam ze gelukkig, nadat wij langzamerhand vreesden dat ze in een sloot lag, binnengerend.

Eind goed al goed, met een bord eten, bokbier en wijn!

Lizet