Menu Zoeken

Linelle Deunk wint SO Awards 2015

Donderdag 10 december werden de winnaars van de SO Awards bekend gemaakt. Linelle Deunk won goud, met haar serie 'This world is (not) mine'.

Uit de meer dan 200 inzendingen koos de jury, bestaande uit Carlo Elias, Natalia Toret, Eduard Planting, Arjan Benning en Sabine Verschueren, het werk van Linelle als winnaar.

De jury vond het gebruik van het licht in deze klassieke zwart/wit serie prachtig en zeer goed gedaan. “De combinatie van portret- en landschapsfotografie werkt goed: Linelle laat zien waar de mensen in de portretten leven, en als kijker heb je het gevoel dat je er geweest bent. Als geheel heeft de serie een tijdloze kwaliteit. Dit is fotografie van een lange traditie.“

Zilver voor het werk van Eddo Hartmann.
Deze serie is gemaakt in Pyongyang de hoofdstad van Noord-Korea. De beelden van het stedelijk landschap doen denken aan een decor en vormen het gezicht van een socialistisch publiek leven.

Brons werd gewonnen door Martijn van de Griendt.
Zijn inzending gaat over jongeren gefotografeerd in hun eigen habitat. De jury: Dit is een goede reportage, je voelt dat de fotograaf tussen de jongeren aanwezig was. Ze zijn zich bewust van de camera maar blijven toch volledig zichzelf.

De SO Student Award is gewonnen door Kiki Groot.
Tijdens het project “Zoekogen” heeft Kiki geruime tijd het jongetje Mikey gevolgd. Het is een bijzonder jongetje met allerlei problemen waardoor hij buiten de maatschappij valt en geen aansluiting vindt met de kinderen en volwassenen om hem heen.

Alle genomineerden staan met hun hele inzending op www.SO2015.nl website en in het SO 2015 jaarboek.
​Dit boek is te bestellen voor 35 euro ex btw via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Foto: Bas de Meijer