Menu Zoeken

MIAP en Docking Station

Vorige week maandag waren MIAP (Message in a photo) en Docking station te gast bij de Donkere Kamer #27 in Amsterdam.

MIAP is een Nederlandse stichting en heeft de afgelopen 3 jaar een 20-tal fotografen en fotografische projecten ondersteund en vanaf 2016 starten ze met het fellowship programma.

Via een online call of entry kunnen fotografen hun projectidee indienen. Zes geselecteerde fotografen en visueel verhalenvertellers worden samengebracht met elkaar en met experts vanuit verschillende disciplines zoals wetenschappers, filosofen, economen, ondernemers, etc. De ideeën worden verder ontwikkeld tot een werkend plan. MIAP biedt financiële ondersteuning om projecten verder op weg te helpen.

Via een online call of entry kunnen fotografen hun projectidee indienen. 6 geselecteerde fotografen en visueel verhalenvertellers worden tijdens een driedaags programma samengebracht met elkaar, maar ook met experts vanuit verschillende disciplines zoals wetenschappers, filosofen, economen, ondernemers, etc. Met de groep zullen de ideeën verder ontwikkeld worden tot een werkend plan. Vervolgens zal MIAP financiële ondersteuning bieden om projecten verder op weg te helpen.

Op de website vind je alle details over het programma en hoe je op te geven.

Docking Station
Docking station is netwerk- en community-based. Docking Station biedt tijd, een locatie én een netwerk om visual storytellers de mogelijkheid te bieden hun narratieve beelden om te zetten naar 'visual stories'.

Docking Station zorgt dat fotografische verhalen die geëngageerd en maatschappelijk relevant zijn zó worden geladen met expertise, dat ze in staat zijn nieuw publiek te bereiken dat daardoor anders naar de wereld gaat kijken.

Bekijk de website van Docking Station voor meer informatie.

 

Foto: Bas de Meijer