Menu Zoeken

Stichting 1000 foto’s

Veel fotografische archieven staan op de nominatie om te worden weggegooid of vernietigd. De fotograaf en of erven kunnen of willen niet altijd voor het archief blijven zorgen. De musea en archieven hebben niet genoeg ruimte en capaciteit om alle archieven van professionele fotografen te bewaren en te ontsluiten.

Door het grote aanbod wordt er noodgedwongen steeds kritischer naar het materiaal gekeken en worden alleen de archieven opgenomen van fotografen die om de kwaliteit of uniciteit zeer bijzonder zijn. Wat gebeurt er dan met de rest? Stichting 1000 foto’s' is een stichting zonder winstoogmerk, gestart om te voorkomen dat het werk van heel veel professionele fotografen in zijn geheel verloren gaat.

De selecties en biografie.

Het gaat, samen met een biografie, om een selectie uit je oeuvre van maximaal 1000 foto’s gebaseerd op je gehele werkzame leven als fotograaf. Wat bij een 40-jarige actieve loopbaan neerkomt op 25 foto’s per jaar. Met deze selectie wordt je ontwikkeling als fotograaf goed inzichtelijk gemaakt. Waarbij Stichting 1000 foto’s, als het om digitaliseren van beeld gaat kunnen helpen.

Ambitie en vraag.

Hoewel de ambitie is om het werk van meer dan 500 fotografen op te nemen, zou Stichting 1000 foto’s graag in deze pilot-fase op korte termijn hun bestand willen uitbreiden naar zo’n 20 fotografen. Liefst vanuit verschillende achtergronden om een zo gevarieerd beeld te kunnen geven. Maar iedere professionele fotograaf is natuurlijk welkom.

Informatiemiddag op 29 juni 2017.

Stichting 1000 foto’s organiseert een informatiemiddag op 29 juni 2017 om 14.00 uur. Deze vindt plaats bij het NIDF in Haarlem. Het programma is gratis. Het programma duurt tot 16.00 uur waarna er gelegenheid is om onder het genot van een drankje en hapje verdere vragen te stellen, met elkaar te spreken en informatie uit te wisselen.

Op de website van Stichting 1000 foto's staat al veel informatie over het project.
Graag aanmelden via een email aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.