José Donatz

E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website 1
http://www.josedonatzfotografie.nl
Website 2
https://www.josedonatzafscheidsfotografie.nl
Bedrijfsnaam
José Donatz Fotografie
Telefoon
06-11 141 144
Linkedin Page
Instagram Page
Bio

Fotograferen heeft al heel lang mijn grote belangstelling. Doordat de fotocamera in mijn directe omgeving aanwezig was, ben ik al vroeg begonnen met het zelf fotograferen: eerst de gebruikelijke vakantiefoto’s, daarna steeds meer foto’s van mensen en landschappen.

Toen al was fotograferen voor mij meer dan alleen vastleggen van hetgeen ik zag. De basis voor elke foto is namelijk een verhaal en dat verhaal wil ik met mijn foto’s vertellen. Bij het zien van een foto heeft de kijker zijn eigen verhaal waardoor een foto voor iedereen een eigen unieke waarde kan hebben.

Het maken van vakantiefoto’s en foto’s van mensen en landschappen is in eerste instantie uitgegroeid tot een hobby waarin ik mijn passie voor kijken en luisteren kon combineren met een dosis creativiteit. Deze combinatie gaf mij niet alleen persoonlijk veel energie, ik kreeg ook veel complimenten voor wat ik deed. Ik denk dat het maken van spontane en ongedwongen foto’s een van mijn sterke kanten is.

Dit alles bij elkaar heeft er in 2016 toe geleid, dat mijn hobby is uitgegroeid  tot serieus werk. Om mijn creativiteit te koppelen aan (technische) kennis heb ik specifieke workshops en opleidingen gevolgd. Hieronder zie je een overzicht van deze opleidingen: 

  • Masterclass “Old Masters Retouch”  bij Marina Murasheva – 2018
  • Masterclass “Old Masters Portret fotografie”  bij Marina Murasheva – 2018
  • Nikon Pro Workshop bij Gemmy Woud- Binnendijk – 2018
  • Vakdiploma fotografie aan het Davinci College Dordrecht – 2017
  • Workshop “Flitsfotografie bij Asiso/Sonja van Driel – 2017
  • Workshop “Produktfotografie” bij FOKA – 2016
  • Workshop “Macrofotografie”  bij FOKA – 2016
  • Basiscursus Fotografie bij SKVR – 2015

Typerend voor mijn aanpak van opdrachten is een gesprek vooraf waarin het luisteren naar en bevragen van de opdrachtgever moet leiden tot een basis van vertrouwen. Van daaruit breng ik de mensen of objecten in beeld net zolang tot ik tevreden ben met het resultaat.

Mocht je ook kennis willen maken met de verhalen achter mijn foto’s, bekijk dan de voorbeelden op deze website. Mocht je nog meer willen weten, neem dan contact met mij op  06 11141144.

Categorie

Architecture, Documentary, People and Portrait