Menu Zoeken
DuPho is aangesloten bij de FEP

Federation of European Professional Photographers

De Federation of European Photographers (FEP) bestaat uit de nationale beroepsverenigingen, waaronder Nederland. De FEP vertegenwoordigt meer dan 50.000 professionele beeldmakers in Oostenrijk, Wit-Rusland, België, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Georgië, Duitsland, Ierland, Italië, Noorwegen, Nederland, Portugal, Rusland, Slowakije, Spanje, Zweden, Oekraïne en de Verenigd Koninkrijk via hun nationale verenigingen.

De FEP verdedigt de rechten van professionele fotografen direct en in samenwerking met de nationale organisaties. Zij organiseren internationale congressen, promoten keynote sprekers, houden educatieve bijeenkomsten, trainingen enz.

Kwalificatiestructuur

De Federatie heeft een kwalificatiestructuur opgericht welke over de hele wereld erkend als een standaard voor uitmuntendheid, met drie niveaus, die een weerspiegeling zijn van toenemende stadia van ervaring, vaardigheden en prestaties; EP & EV, QEP & QEV en MQEP & MQEV.

EP

De kwalificatie voor Europese fotografen (EP) is de eerste internationale stap van een professional en is bedoeld om competentie en een professionele standaard te erkennen voor degenen die hun brood verdienen als professionele fotografen

QEP

De kwalificatie Qualified European Photographer (QEP) erkent en beloont uitmuntendheid in Europese professionele fotografen.

Master QEP

Het Master Qualified European Photographer (MQEP) -certificaat wordt toegekend aan fotografen die een uitstekende beheersing van hun vak hebben aangetoond.

Alles over FEP kwalificaties