Gerhard van Roon

E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website 1
http://kunst-en-vliegwerk.com
Website 2
http://www.gerhardvanroon.nl
Bedrijfsnaam
Kunst en Vliegwerk
Adres
Vlaardingerweg 62 / Unit 506
Postcode
3044 CK
Plaats
Rotterdam
Telefoon
070 3300333
Linkedin Page
Bio

Als vliegend fotograaf maak ik luchtfoto’s in opdracht. Recent werkte ik in opdracht van bouwbedrijf Heijmans, het Havenbedrijf Rotterdam, de Provincie Zuid-Holland, Rijkswaterstaat, het Hoogheemraadschap van Delfland en het Wereldnatuurfonds. Maar mijn foto's werden bijvoorbeeld ook gebruikt voor een campagne van de Nederlandse Bank, een publicatie in NRC Handelsblad en op websites en in magazines en publicaties over onderzoek naar stedelijke ontwikkeling. 

Fotovluchten worden uitgevoerd met een vliegtuig. In tegenstelling tot met een drone vlieg je met een vliegtuig wat hoger waardoor er wat meer afstand t.o.v. het terrein of onderwerp kan worden gehouden. Dit levert foto's op met een natuurlijk perspectief zonder beeldvertekening van extreme groothoekobjectieven.

Daarnaast is het met een vliegtuig makkelijk om snel, efficiënt, goedkoop en geheel legaal in de randstad te vliegen. Omdat het westen van Nederland bijna helemaal onder het luchtverkeerleidingsgebied van respectievelijk Schiphol en Zestienhoven valt is het bijna onmogelijk om daar op een andere manier dan met een vliegtuig te fotograferen.

Tenslotte is een goede coördinatie tussen piloot en fotograaf de garantie voor foto’s van een hoge kwaliteit. Door vooraf uitgebreid te briefen wordt een resultaat bereikt precies zoals vooraf besproken met de opdrachtgever.

Ik studeerde Technische Natuurkunde voordat ik werd toegelaten tot de K.A.B.K. Den Haag waar ik in 1990 begon met de studie Fotografische Vormgeving. In 1994 - na mijn eindexamen - vestigde ik me als free-lance fotograaf in Den Haag, werkzaam als parlementair fotograaf voor diverse opdrachtgevers. Na 2005 richtte ik me meer op corporate fotografie voor onder meer Philips  N.V. en Pels Rijcken. In eigen beheer publiceerde ik een aantal fotoboeken zoals 'Hyde Park People' over het gelijknamige park in Londen en 'Op het Zand' over de chique kant van Den Haag. Daarnaast maakte ik ook fotoboeken in opdracht voor Houthoff Buruma en Sophia Revalidatie. 

In 2011 behaalde ik het vliegbrevet 'Private Pilot' (PPL(A)SEP) . Daarna behaalde ik diverse bevoegdheden zoals de classrating Multi-Engine (MEP) en de bevoegdheid tot commercieel gezagvoerder CPL(A).

Sinds 2014 ben ik jurysecretaris van de Prinsjesfotoprijs, de prijs voor de beste politieke foto van het jaar. Van 2018 tot 2020 was ik jurylid van de 'Zilveren Camera'.

Categorie

Aerial, Corporate, Journalism