Menu Zoeken

Annelies Damen

E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website 1
http://www.anneliesdamen.nl
Bedrijfsnaam
Annelies Damen Photography
Plaats
Amsterdam
Telefoon
0651075384
Linkedin Page
Bio

Annelies Damen studeerde in 2006 af aan de Fotoacademie Amsterdam, nadat ze een carrière switch had gemaakt van 'business' naar 'fine art' fotografie. Gebruik makend van het medium fotografie heeft Damen met veel gevoel en techniek een sterk beeld van de vrouw gecreëerd vanuit talloze culturen en toont hoe deze het omringende landschap complementeert.

Damen' s fotografie heeft haar naar vele continenten gebracht waarvan Afrika haar favoriet is. Ze omschrijft de magie, de trotse onafhankelijkheid en de sensualiteit van de vrouwen van dit continent en de variëteit aan culturen, als de inspiratie voor haar werk.

Damen demonstreert op poëtische wijze de symfonie tussen de vrouwelijke vorm in een pure, natuurlijke omgeving waarmee ze een samenspel van schaduw, vormen en lijnen creëert, rijk van schoonheid en diepere betekenis.

Damen heeft vele solo en groepsexposities op haar naam staan in binnen en buitenland. Tegenwoordig wordt ze vertegenwoordigd door Galerie Pien Rademakers in Amsterdam.

Damen' s laatste serie, Eivissa, draagt de persoonlijke naam van de lokale bevolking voor het Spaanse eiland Ibiza, " in deze nieuwe serie wil ik de verschillende natuurlijke elementen van Ibiza laten zien. Hoe deze perfect aansluiten met de karakters en vormen van de eigenzinnige vrouwen, geboren op 'Eivissa" grond of die naar het eiland gekomen zijn om er te blijven."

Specialisme

Autonomous and Art
Corporate Photography
Landscape