Menu Zoeken

Flitspeiling: Geen hoge btw. Je belast er elke burger mee.

De aanstaande coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB wil het btw tarief verhogen van 9% naar 21% op cultuur en media. Deze maatregel baart ons grote zorgen. De positie van professionals in de culturele en creatieve sector komt daarmee ernstig in het geding. Dat kan grote negatieve gevolgen hebben op de inkomenspositie van makers. Concreet betekent dit namelijk dat fotografen en andere beeldmakers die fotoboeken leveren, hierop maar liefst 12% meer btw zouden moeten rekenen richting hun opdrachtgevers. Daarom roepen wij zzp’ers en werknemers op om in actie te komen. 

Om hiertegen in actie te komen, zijn wij met De Creatieve Coalitie een campagne begonnen: Geen hoge btw. Je belast er elke burger mee. Een belangrijk onderdeel van deze campagne is een flitspeiling: 51% van de kiezers is ontevreden over de btw-verhoging, maar hoe raakt de hogere btw jou concreet? Jouw input in de flitspeiling zet onze campagne kracht bij en helpt ons om daadwerkelijk een verschil te maken.  

 

Wat kun jij doen?  

  • Vul de flitspeiling in: jouw input is cruciaal om de btw-verhoging op de politieke agenda te houden.
  • Deel de flitspeiling: stuur de peiling door naar mensen in jouw netwerk.  

 Vul deze peiling uiterlijk 27 mei in. Hoe meer mensen hun stem laten horen, hoe sterker onze boodschap zal zijn.  We moedigen alle leden aan om hieraan mee te werken en in vier minuten de vragenlijst in te vullen. Want een plan is een plan en nog geen feit.

Wij rekenen op jouw steun en actieve deelname aan deze campagne. Samen kunnen wij een krachtig signaal afgeven.